Troubleshooter Wijkverkeersvragen en Verkeersbesluiten
Vind jij het leuk om structuur aan te brengen en te verbeteren, het zelfstandig bedenken van oplossingen voor verkeerskundige vraagstukken en zie je ieder probleem als een leermoment waarbij je jezelf kan ontplooien en ontwikkelen?
Dienstverband / uren per week | Vast / 36 uur |
Werk- en denkniveau | MBO+ |
Salaris | max. € 3.301,-- bruto per maand, bij een 36-urige werkweek |
Afdeling | Leefomgeving en Mobiliteit |
Vacaturehouder | André van de Kraats |
Sluitingsdatum | 14 december 2022 |
Dit zijn wij
In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken. Wij zetten daarom met kracht in op verbinding. Een goed samenspel met onze 130.000 inwoners, partners in de stad, het college, de raad en collega’s. We zorgen voor elkaar en zijn er voor elkaar. Iedereen doet mee en iedereen doet ertoe. De stad staat voor grote opgaven om onze leefwereld duurzaam vorm te geven, zoals klimaatadaptatie, energietransitie en de ontwikkeling van een circulaire economie. Al die kleine en grote opgaven zijn leidend voor onze manier van samenwerken.
Afdelingen en teams zijn thuishavens, maar we werken door de afdelingen heen en zoeken elkaar makkelijk op. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond. We vinden elkaar in voor- en tegenspoed, acteren als professionele partners, denken in mogelijkheden en stimuleren initiatieven uit de organisatie en de stad.
Zwolle is een stad in een regio die hard op weg is om de vierde economische topregio van Nederland te worden met innovatieve bedrijven die bijdragen aan onze maatschappelijke opgaven. De komende jaren staan we voor een schaalsprong en staat er veel te gebeuren, waarbij we jouw inbreng en ideeën goed kunnen gebruiken.
Als je voor Zwolle werkt, word je uitgedaagd om je talenten optimaal in te zetten en je blijvend te ontwikkelen. Je krijgt kansen om te verrassen en te vernieuwen. En de ruimte om positief tegendraads en soms wat rebels te zijn. Jezelf kunnen en mogen zijn; daar staan we in Zwolle voor. We waarderen, accepteren en respecteren elkaar om wie we zijn. Want het is de diversiteit die kleur geeft aan onze organisatie én stad.
De afdeling
De adviseurs van de afdeling Leefomgeving en Mobiliteit leveren expertise voor beleid, projecten en programma’s, zoals klimaatadaptie, energie, mobiliteit, parkeren, milieuplanologie, bodem & ondergrond, afvalbeheer en dierenwelzijn. Alle vakgebieden werken en denken samen aan oplossingen, kansen en mogelijkheden voor ruimtelijke opgaven, beleid en de gezonde leefomgeving. De afdeling bestaat uit bijna 40 vaste medewerkers en een flexibele schil.
Dit doe jij
Jij hebt veel contacten met bewoners over de verkeerveiligheid en de inrichting van hun straat. Via het Meldingsysteem Openbare Ruimte (MOR) komen deze wijkverkeersvragen bij je binnen. Jij neemt contact op met de bewoner, luistert goed en vraagt goed door om het probleem helder te krijgen. Als het nodig is, ga je de locatie bekijken om een beter beeld te vormen van de situatie. Mensen reageren soms emotioneel, omdat ze met name hun eigen belangen zien. Jij weet altijd de rust te bewaren, laat bewoners uitspreken en vindt ruimte om een andere kant van het verhaal te belichten.
Spreekuur
Om de paar weken heb je een spreekuur met de verkeerskundige van een wijk om de (complexere) wijkverkeersvragen door te nemen. Samen komen jullie tot gedegen antwoorden die jij communiceert met inwoners. Soms is een oplossing niet (direct) mogelijk. Je hebt dan een minder leuke boodschap over te brengen, maar dat lukt je prima. Dat je de situatie goed uitlegt, helpt bij het accepteren van het antwoord.
Digitaal vaardig
Alle verkeerskundige wijkvragen handel je administratief af in MOR. Dat doe je snel en handig, want je bent digitaal vaardig en accuraat. Je monitort geregeld of er vraagstukken open zijn blijven staan, want we willen iedere inwoner op tijd een gedegen antwoord geven.
Verkeerbesluiten
Bij iedere aanpassing in de openbare ruimte (zoals een herinrichting, oversteekplaats) wordt nagedacht over het nemen van een verkeersbesluit. Bij verkeerskundigen en projectleiders haal je de onderbouwing op die je verwerkt in de aanvraag. Deze aanvraag bespreek je met politie en andere betrokkenen. Bij een positief advies ga je over tot het opstellen van een verkeersbesluit, waarin je de onderbouwing op een juridische manier leert beschrijven. Gerichte opleidingen volgen om dit goed onder de knie te krijgen horen er natuurlijk bij.
Dit ben jij
Je hebt minimaal een afgeronde MBO opleiding. Wellicht op het gebied van verkeerskunde of op het juridische vlak, maar dat hoeft niet. Je leert snel, vindt het leuk om dingen te structureren en te verbeteren en bedenkt steeds vaker zelfstandig oplossingen voor verkeerskundige vraagstukken. Jij vindt het leuk om veel contact te hebben met bewoners. Zij vinden het fijn om met je te praten, omdat je hun vragen snel oppakt en rustig en duidelijk uitlegt. Ieder probleem is een leermoment. In deze baan kun je jezelf enorm ontplooien en ontwikkelen. Zwolle is een mooie (door)start voor je carrière.
Dit bieden wij
Een salaris van maximaal € 3.301,- (maximum schaal 7) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.
Meer weten?
Laat weten wie je bent en wat je wilt weten. Bel, mail of app voor meer informatie met André van de Kraats, afdelingshoofd Leefomgeving en Mobiliteit, 06-500 70 463, a.van.de.Kraats@zwolle.nl
Solliciteren
Solliciteren kan tot en met de sluitingsdatum van woensdag 14 december a.s., alleen door middel van onderstaande sollicitatieknop.