Use DeepL to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. In case of discrepancy between the original website in Dutch and the translated website, the original Dutch website shall prevail.
Aan het Bethlehems Kerkplein 35 staat deze tweebeukige gotische hallenkerk waarvan de oudste delen al uit het begin van de 14de eeuw zijn.
De gebouwen aan de Diezerstraat tussen het Koningsplein en de Gasthuisstraat maakten in de middeleeuwen deel uit van het Heilige Geestgasthuis waarbij een kapel en een langgerekte ziekenzaal behoorde.
Grote Markt 19 is een gotische driehallenkerk is gebouwd tussen 1370 en 1452. De kerk verloor zijn hoge toren bij een blikseminslag. Op de plaats van deze toren bouwde men de consistorie van de kerk.
Aan de Assendorperstraat 27 staat dit neogotische kerk- en kloostercomplex, gebouwd in 1900 naar een ontwerp van architect J. Kayser.
Aan de Papenstraat staat dit poortje uit 1623. Het geeft toegang tot de binnenplaats van het voormalige Fraterhuis.
Aan Achter de Broeren 1 staat een tweebeukige laatgotische kloosterkerk uit omstreeks 1500. Binnen is een boekhandel waarvan de bovenste verdieping bijna tot de gemetselde gewelven reikt.
Dit catechisatiegebouw aan de Grote Markt 18 werd in 1889 ontworpen door F.C. Koch in neogotische stijl
Aan de Wolweverstraat 9 staat de schuilkerk van de Doopsgezinden die begin 1700 onopvallend achter enkele huisjes werd gebouwd .
Deze kerk aan de Dorpsstraat 4 was oorspronkelijk de brouwerij van het klooster van de Broeders van het Gemene Leven. In 1634 werd het door de Nederduits Hervormde kerk in gebruik genomen.
Dit grote gebouw aan het Bethlehems Kerkplein 35A maakte oorspronkelijk deel uit van het Bethlehemklooster dat zich tot over de huidige Nieuwe Markt uitstrekte.
Pastorieweg 2 is een boerderij die nog enkele restanten van het voormalig kloostercomplex van de Broeders van het Gemene Leven heeft.
In de Kapelsteeg stond een gasthuis voor arme lieden met een kapel waarvan resten in het muurwerk zijn teruggevonden.
De voormalige Librije (bibliotheek) op Broerenkerkplein 13-15 maakte deel uit van het Dominicanen klooster dat in 1466 op deze plaats werd gesticht.
De Lutherse kerk aan de Koestraat 2 bestaat al sinds 1649 maar werd in 1889 ingrijpend verbouwd en verhoogd.
In 1368 schenkt Berthold ten Hove de hof van Windesheim aan Florens Radewijnsz, een van de Broeders van het Gemene leven te Deventer en rechterhand van Geert Grote 1340- 1384, om er een klooster te bouwen.
De Onze Lieve Vrouwebasiliek aan de Ossenmarkt 40 is een laat gotische kruiskerk die grotendeels gebouwd is in de 15de eeuw.
Bagijnensingel 15 is een kerk die werd gebouwd voor een afsplitsing van de Christelijk Gereformeerde Gemeente in 1887, de zogenoemde Doleantie.
De kerk aan de Ter Pelkwijkstraat 15-17 is in 1968 gebouwd voor een afscheiding van de Nederlandse Hervormde Kerk, de Christelijk Gereformeerde Gemeente.
De Rooms Katholieke Begraafplaats aan de Bisschop Willebrandlaan 62 werd rond 1841 aangelegd. De kapel heeft een interieur met gepolychromeerde sjabloonschilderingen.
Nieuwstraat 41 is een van oorsprong Rooms Katholieke waterstaatskerk die in 1848 werd gebouwd op de plaats van de oorspronkelijke schuilkerk "Onder de Boge".
Aan de Theodorahof staat de Theodorakapel die in 1904 is gesticht door de parochie Onze Lieve Vrouwe ten Hemelopneming met een legaat van burgemeestersdochter Theodora Ludovica Vos de Wael.
Schoutenstraat 4 is een in het begin van de 16de eeuw gebouwde kapel bij het St. Geertruidenconvent. De kerk is na de reformatie gebruikt door de uit Frankrijk verdreven Hugenoten.
Aan de Zuiderkerkstraat 31 staat de Zuiderkerk. Een Gereformeerde kerk naar het ontwerp van architect J.H. van der Veen uit Amsterdam. Het gebouw heeft een markante achthoekige toren met een bekroning door Nemaho uit Doetinchem