Logo van Gemeente Zwolle dat doorverwijst naar de homepage van Gemeente Zwolle
Logo van Gemeente Zwolle dat doorverwijst naar de homepage van Gemeente Zwolle

Beschermingsbewindvoering

Een bewindvoerder kan u helpen bij het omgaan met geld. Het hoeft niet altijd zo ver te komen, omdat de gemeente ook hulp kan bieden. De rechter wijst een bewindvoerder aan. Dit kan een familielid of een professionele organisatie zijn. Gemeente Zwolle doet zelf geen beschermingsbewind. Wel kunt u uw vragen hierover aan de gemeente stellen.

Beschrijving

Rekening en verantwoording

De bewindvoerder is verplicht regelmatig 'rekening en verantwoording' af te leggen aan de kantonrechter. Dat betekent dat hij of zij een overzicht van het afgelopen jaar aan de kantonrechter geeft. In dit overzicht staan uw:

  • inkomen
  • uitgaven
  • bezittingen
  • vorderingen
  • schulden

Bewindvoerdersorganisatie 

Gemeente Zwolle doet zelf geen beschermingsbewind. Maar we kunnen u hierover wel meer vertellen. U kunt ook zelf contact opnemen met een professionele bewindvoerderorganisatie uit de regio. De gemeente adviseert om een bewindvoerder te kiezen die aangesloten is bij een branchevereniging voor beschermingsbewind.

Contact

Wat de bewindvoerder voor u doet, noemen we beschermingsbewind. De gemeente Zwolle voert dat niet zelf uit. Wel kunt u uw vragen hierover aan de gemeente stellen. Dit kan bij de afdeling Inkomensondersteuning. Deze afdeling kan u ook verwijzen naar een professionele organisatie.

Waar kan ik terecht?

Voor meer informatie over beschermingsbewind kunt u contact opnemen met de gemeente Zwolle via:

Klachten & meldingen

Bent u niet tevreden over de manier waarop de gemeente u heeft behandeld? Of wilt u iets melden? Op de pagina klachten en meldingen voor een overzicht van de verschillende formulieren die u kunt gebruiken.

Kosten

De kantonrechter stelt de kosten vast.

Beleid en wetgeving

Dit product is gebaseerd op landelijke wetgeving en/of plaatselijk beleid.

Wetgeving:
wetten.overheid.nlexterne-link-icoon