Aanmelden initiatieven
Spreiding over de stad en communicatie met buurtbewoners zijn belangrijk voor bijzondere woonvormen. Op deze pagina vind u informatie voor inwoners en voor professionals over (het aanmelden van) initiatieven.
Voor inwoners
Kies uw woontoekomst. Er zijn mogelijkheden voor nieuwe woonvormen die bij uw situatie passen. Of u nu zorg nodig heeft of niet. Neem het initiatief. Gemeente Zwolle kan u helpen zoeken. Het kan gaan om een mantelzorgwoning, zorg voor een familielid, of wonen met een groep ouderen. Stuur een mail naar wonenenzorg@zwolle.nl, dan nemen wij contact met u op.
Wij helpen uw ideeën te verkennen en aan te scherpen. We brengen u in contact met partijen en inwoners met vergelijkbare wensen.
Inspiratie opdoen? Bekijk de infographic en de verhalen van initiatiefnemers die u al voor gingen!
Joyce vertelt over Kembang Baru
Samen met andere ouders realiseert Stephanie het Mooi Leven Huis in Zwolle
Bregje en Segerien laten zien waar hun community De Groeneburenhof komt
Wat vindt u belangrijk voor later?
Vind tips en inspiratie om het gesprek aan te gaan op www.praatvandaagovermorgen.nl.
Voor professionals
Heeft u plannen voor een nieuw initiatief, wilt u verhuizen, of verandert de doelgroep? Meld dit dan bij de Centrale Postbus met het aanmeldingsformulier hieronder.
Stuur het formulier op via contactpagina.
Criteria
Het gaat om initiatieven met meerdere woningen waar wonen en zorg samenkomen.
Procedure en werkwijze
Na ontvangst behandelt de werkgroep Bijzondere Woonvormen uw aanvraag. Wij toetsen de aanvraag aan het bestemmingsplan en vragen mogelijk om extra informatie. U ontvangt ook een bericht met de naam van uw contactpersoon bij de gemeente.
Beoordeling en advies
De werkgroep Bijzondere Woonvormen beoordeelt uw aanvraag. Deze werkgroep bestaat uit corporaties en de gemeente. Elke maand komt de werkgroep samen om nieuwe initiatieven te bekijken. Ze kijken naar de noodzaak van het initiatief, de plek, en geven advies over de volgende stappen. Ze gebruiken de 7 B’s als richtlijn. Dit is een afwegingskader.
Er zijn ook communicatievoorschriften.
Spreiding over de stad
De werkgroep kijkt naar hoe woonvormen verspreid zijn. Bijzondere woonvormen kunnen een impact hebben op de woonomgeving van mensen. De werkgroep streeft daarom naar een goede verdeling in de stad en regio.
Tot slot
Nadat de werkgroep uw aanvraag heeft beoordeeld, vertelt uw contactpersoon u wat de volgende stappen zijn. Als uw aanvraag compleet is, krijgt u binnen zes weken duidelijkheid. Heeft u vragen? Stuur een mail naar: wbw@zwolle.nl