Logo van Gemeente Zwolle dat doorverwijst naar de homepage van Gemeente Zwolle
Logo van Gemeente Zwolle dat doorverwijst naar de homepage van Gemeente Zwolle
Parkachtige omgeving waar collega's hun werk uitvoeren.

Specialist adreskwaliteit (Burgerzaken)

Jij hebt de regie over het beheer van een kwalitatief, juiste en betrouwbare BRP volgens de actuele wet- en regelgeving. Bij het beheer van de BRP hoort ook het traceren van adresfraude.

Vacature kenmerken

Dienstverband / uren per week

32-36 uur per week, jaarcontract met uitzicht op vast

Werk- en denkniveau

Hbo

Salaris

maximaal € 4.537,- (schaal 9)

Afdeling

Inwonerszaken

Vacaturehouder

Fauzia Koornstra-Abdoel

Sluitingsdatum

8 december 2023

De afdeling

De afdeling Inwonerszaken (ruim 90 medewerkers) is een gezellige club die voor elkaar en voor onze klanten klaarstaat. Met veel plezier beantwoorden we vragen en geven we informatie over diensten en producten via verschillende kanalen. De afdeling bestaat uit de secties Burgerzaken & Klantcontactcentrum en de teams Advies en Team Digitale regie.

De backoffice

De sectie Burgerzaken is onderverdeeld in een front- en backoffice. De 15 vakkundige en enthousiaste collega’s van de backoffice zorgen onder meer voor buitenlandse brondocumenten, naturalisatieverzoeken, complexe actualiserings- en correctieprocedures, begraafplaatsadministratie en adreskwaliteit. Daarnaast zijn drie adviseurs betrokken vanuit het team Advies.

Waarom adresonderzoek?

Overheidsinstanties maken gebruik van woonadressen om belangrijke zaken te kunnen bepalen voor bewoners. Bijvoorbeeld of iemand een uitkering of toeslag krijgt of een rijbewijs kan aanvragen. Als gemeente hebben we de verplichte taak om te checken of de gegevens in de Basisregistratie Personen (BRP) kloppen. We zijn ons heel bewust van deze grote verantwoordelijkheid. Onze aanpak is dan ook betrokken en zorgvuldig. We zijn scherp  op het herkennen van fraudesignalen en gaan doortastend te werk.

Dit doe jij

Jij hebt de regie over het beheer van een kwalitatief, juiste en betrouwbare BRP volgens de actuele wet- en regelgeving. Veranderen wetten en regels? Dan heb jij hier al op geanticipeerd. Je hebt procedures en processen tijdig aangepast en collega’s geïnformeerd. Bij het beheer van de BRP hoort ook het traceren van adresfraude.
De meeste tijd zit je achter je bureau om te zorgen dat alles gestroomlijnd verloopt. Maar je houdt graag feeling met het werkveld. Daarom voer je adresonderzoeken ook zelf uit of loop je een ochtendje mee met je collega toezichthouders.

Aanspreekpunt & vraagbaak

Een toezichthouder vraagt advies over een complexe zaak, omdat iemand steeds maar niet thuis geeft en dreigt om uit het BRP geschreven te worden. Een collega van Burgerzaken heeft een vraag over een bewoner. De vrouw woont niet meer samen, maar de desbetreffende ex-vriend schrijft zich steeds maar niet uit. En zo zijn er nog veel meer vragen, problemen en klachten die samenhangen met adreskwaliteit. Iedereen weet jou te vinden als toegankelijk aanspreekpunt en ‘alwetende’ vraagbaak.

Je hebt er plezier in om collega’s op een coachende manier te begeleiden en in te werken op inhoudelijke vraagstukken. Daarvoor organiseer je ook trainingen en instructies, bijvoorbeeld over adresfraude- en herkenning. Zo worden we samen steeds beter in ons werk.

Samen optrekken

Je hebt een goed overzicht van de casussen rondom adreskwaliteit en signaleert welke problemen we structureel tegenkomen. Vanuit dat inzicht maak je verbetervoorstellen en rapportages. Deze bespreek je periodiek met het sectiehoofd Burgerzaken en de adviseur adreskwaliteit.

Soms signaleer je zaken, waarvoor nieuw of aangepast beleid nodig is. Hierover spar je met de adviseur adreskwaliteit. Complexe vragen van inwoners over lopende adresonderzoeken of klachten pakken jullie ook samen op. Net zoals de vertegenwoordiging van de gemeente bij bezwaar- en beroepszaken.

Je hebt veel contact met afdelingen binnen Zwolle en ketenpartners, waarvoor adreskwaliteit belangrijk is. Denk aan het UWV en woningcorporaties. Hoe kunnen we samen optrekken en elkaar versterken? Je sluit aan bij bestaande overleggen of organiseert deze zelf.

Waarom Zwolle?

Je werkt binnen een hecht team dat graag inhoudelijk met elkaar spart en tijd maakt voor gezelligheid. De internationale samenstelling van de Zwolse bevolking maakt het werk extra interessant. Je krijgt alle ruimte voor je eigen inbreng. De visie op adreskwaliteit en de toekomstbestendigheid van onze dienstverlening? Jij denkt en doet graag mee.  

Dit ben jij

Je hebt actuele Hbo opleidingen voor Burgerzaken afgerond, een aantal jaren ervaring bij Burgerzaken en kennis van processen en relevante wet- en regelgeving (BRP, AWB, BAG). Ook ben je digitaal vaardig en vind je snel de weg in gemeentelijke systemen, zoals iBurgerzaken. Je hebt een rijbewijs B om huisbezoeken met de auto af te leggen.

Nog te weinig ervaring met adresonderzoek, maar begrijp je hoe complex dit vak is? En herken je jezelf in onderstaande competenties? Dan kijken we graag samen met jou naar de mogelijkheden om een specialist te worden.

Je pakt van nature de regie, analyseert situaties en maakt je standpunten duidelijk op elk niveau. Je gaat goed om met mensen uit verschillende geledingen van de samenleving. En je communiceert helder, zowel mondeling en schriftelijk als in het Nederlands en Engels.

Als dienstverlener in hart en nieren ga je voor het beste resultaat. Je krijgt energie van het verbeteren van werkprocessen en het bewaken van kwaliteit. Naar je eigen werk en werkprocessen kijk je minstens zo kritisch.

Je bent positief ingesteld en schakelt, ook onder druk, makkelijk in veranderende omstandigheden. Collega’s ervaren je als een fijne teamspeler die inspireert, initiatief neemt, de handen uit de mouwen steekt, benaderbaar is en verantwoordelijkheid neemt. Zij kunnen op jou rekenen en jij op hen.

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 4.537,- (schaal 9) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring.
Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling. 
Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling en horen graag hoe jij dit ziet. Het Stadskantoor is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. 
Je werkt 32- 36 uur en krijgt een jaarcontract met zicht op een vast contract.

Zwolle, #hartstad en organisatie

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we samenwerken met inwoners, ondernemers en partners in de stad. En dat blijkt te werken, want Zwolle scoort hoog op ‘kwaliteit van leven’. Inwoners hebben een groot hart voor de stad, houden van het groen, werken, ondernemen met plezier en voelen zich veilig.
We kijken uit naar een toekomst met meer dan 160.000 inwoners. Het is onze missie om onze brede welvaart te behouden en te versterken. Dit doen we door unieke talenten samen te brengen en onze passie voor de stad en haar inwoners te delen. In Zwolle kun je jezelf ontwikkelen, je interesses en vaardigheden verkennen en de vrijheid ervaren om te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent.

We zijn een organisatie, waar we elkaar waarderen, accepteren en respecteren om wie we zijn. Diversiteit verrijkt onze organisatie en zorgt voor een kleurrijk Zwolle, waar iedereen zich thuis voelt.

Meer weten?

Laat weten wie je bent en wat je wilt weten. Bel dan met Fauzia Koornstra, sectiehoofd Burgerzaken,  038-4982082.

Solliciteren

Solliciteren kan tot en met de sluitingsdatum van 8 december 2023, alleen via de sollicitatieknop.