Logo van Gemeente Zwolle dat doorverwijst naar de homepage van Gemeente Zwolle
Logo van Gemeente Zwolle dat doorverwijst naar de homepage van Gemeente Zwolle
Collega's vliegen op bijen door de stad.

Sociaal werker Jeugd en Gezin (SKJ-Registratie)

De wijkteams vormen een laagdrempelige plek in de wijk, waar bewoners terecht kunnen met vragen over zorg of ondersteuning. Je praat met jongeren en hun ouders thuis, op school of in het wijkteam. Je richt je met name op gezinnen waar meer problemen tegelijkertijd spelen en/of met complexe (veiligheids-)casuïstiek, omdat je hiermee (een ruime) ervaring hebt. Daarbij werk je intensief samen met collega's en externe professionals, waaronder GZ psychologen, huisartsen, Jeugdzorg, Veilig Thuis, de Reclassering en de Raad van Kinderbescherming.

Vacaturekenmerken
Dienstverband / uren per week28-36 uur per week (startend met een jaarcontract)
Werk- en denkniveauHbo
Salarismaximaal € 4.752,- (schaal 9)  
AfdelingSociaal Wijkteam 
VacaturehouderBert Bouman

Afdeling Sociaal Wijkteam (SWT)

De afdeling SWT bestaat uit vijf wijkteams, één backoffice en een team Leerplicht/Doorstroompunt. De wijkteams vormen een laagdrempelige plek in de wijk, waar bewoners terecht kunnen met vragen over zorg of ondersteuning. De vijf teams voeren de Jeugdwet, Wet Maatschappelijke ondersteuning en de Participatiewet uit.
Vanuit een integrale aanpak kijken we wat nodig is aan zorg en ondersteuning voor bewoners in de wijk, maar ook wat bewoners zelf kunnen doen. We brengen hulpvragen of signalen bij elkaar om te komen tot een preventieve of collectieve aanpak. Vaak bieden we hulp via eigen inzet. 
We werken intensief samen aan onze opgaven met (keten)partners in de stad, zoals onderwijs, zorgaanbieders, wijkverpleegkundigen, wijkagenten en vrijwilligers- en bewonersorganisaties. 

Dit ga je doen

Een jongere wil niet eten, heeft boze buien of dreigt met weglopen. ADHD of autisme? Een diagnose is voor ons minder belangrijk dan het helpen van ouders en/of de school om met dit gedrag om te gaan. Deze hulp bieden we in veel gevallen zelf.
In Zwolle ben je dus niet alleen maar een verwijzer die een indicatiestelling of beschikking afgeeft. Je bepaalt zelf in hoeverre je bij ‘jouw gezinnen’ betrokken bent. Soms zet je de grote lijnen uit, voer je de regie en houd je op de achtergrond vinger aan de pols. Bij een andere casus stap je vaker naar voren. Wij maken de beweging naar een helpende cirkel, waarbij we dicht bij het gezin staan met in de buitenring een team van specialisten. Zij worden ingezet als het nodig is. Je gelooft in deze effectieve en betrokken aanpak. 

Casuïstiek

Je praat met jongeren en hun ouders thuis, op school of in het wijkteam. Zie je patronen in de manier waarop ouders met elkaar en met hun kind omgaan? Wat zijn de onderlinge relaties in het ‘systeem’ en waar zit de meeste pijn? Gaat de vraag eigenlijk wel primair over het kind of speelt er meer dat eerst opgelost moet worden? 
Soms worden te hoge verwachtingen aan een kind gesteld. Het perfecte kind bestaat niet en het leven is niet maakbaar. ‘Wanneer is het goed genoeg?’, vraag je om te normaliseren.
Maar er zijn natuurlijk ook gezinnen waar meer problemen tegelijkertijd spelen en/of met een complexe (veiligheids-)casuïstiek, onder meer door drankmisbruik, geweld of psychiatrische problemen. Je richt je met name op deze gezinnen, omdat je hiermee (een ruime) ervaring hebt. Daarbij werk je intensief samen met collega’s en externe professionals, waaronder GZ psychologen, huisartsen, Jeugdzorg, Veilig Thuis, de Reclassering en de Raad van Kinderbescherming. 

Dit ben jij

Je hebt een Hbo opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Sociaal Pedagogische Hulpverlening of Social Work (profiel Jeugd) en een SKJ registratie. 
Je bent methodisch goed onderlegd, denkt systematisch, doorziet patronen en snapt de context en samenhang van onderdelen. Ook ben je je bewust van je eigen professionaliteit en de waarden die samenhangen met het jeugddomein. Je kent jezelf goed, weet hoe je in balans blijft en straalt dat op een prettige manier uit.
In principe werk je met jongeren tot 18 jaar (met uitloop naar 27 jaar). Je vindt het prima om af en toe een vraag op het gebied van adolescenten en/of volwassenen op te pakken. 
Collega’s en externe partners vinden dat je goed samenwerkt, snel schakelt, flexibel bent en out-of-the box kan denken. Je communiceert makkelijk op elk niveau en sluit goed aan bij een diversiteit aan gezinnen uit alle geledingen van de maatschappij.
Doen wat nodig is om jongeren en hun omgeving verder te helpen, is je missie. En dat doe je graag samen met toegewijde professionals in een omgeving waar je ruimte en vrijheid krijgt. 

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 4.752,- (maximum schaal 9) bruto per maand bij een volledige 36-urige werkweek. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% individueel keuzebudget waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling. 
Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling, dus we horen graag hoe jij dit ziet. In Zwolle werken we hybride. We hebben een budget voor je beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de ‘zaak’. 

Zwolle, #hartstad en organisatie

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we samenwerken met inwoners, ondernemers en partners in de stad. En dat blijkt te werken, want Zwolle scoort hoog op ‘kwaliteit van leven’. Inwoners hebben een groot hart voor de stad, houden van het groen, werken, ondernemen met plezier en voelen zich veilig. 
We kijken uit naar een toekomst met meer dan 160.000 inwoners. Het is onze missie om onze brede welvaart te behouden en te versterken. Dit doen we door unieke talenten samen te brengen en onze passie voor de stad en haar inwoners te delen. In Zwolle kun je jezelf ontwikkelen, je interesses en vaardigheden verkennen en de vrijheid ervaren om te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. 
We zijn een organisatie, waar we elkaar waarderen, accepteren en respecteren om wie we zijn. Diversiteit verrijkt onze organisatie en zorgt voor een kleurrijk Zwolle, waar iedereen zich thuis voelt.

Waarom Zwolle?

In Zwolle heb je veel mogelijkheden en vrijheid om te doen wat jij belangrijk vindt. Aangezien je bij het voortraject bent betrokken, kun je een hogere mate van invloed uitoefenen op veranderingen binnen gezinnen en echt het verschil maken. 
Je werkt samen met professionals, waaronder zo’n 40 collega’s van het SWT die werken voor Wmo, participatie en Jeugd en allemaal ook nog eens een eigen specialisatie hebben. Als je wilt, sluit je aan bij multidisciplinaire projecten en uiteraard heb je veel contact met externe partners. Je krijgt in Zwolle zelf ook de nodige support van gedragsdeskundigen en natuurlijk van je collega’s. 
Via ons opleidingshuis kun je tal van workshops en opleidingen volgen en over specifieke ontwikkelwensen is altijd te praten. 

Meer weten?

Laat weten wie je bent en wat je wilt weten.  Mail met teammanager Bertus Bouman, mailadres b.bouman@swt.zwolle.nl. Solliciteren kan alleen via de sollicitatieknop. 

Solliciteren

Solliciteren kan tot en met de sluitingsdatum 20 februari 2024. De gesprekken worden gepland in de eerste week van maart 2024.