Raadsplein 13 januari 2025
Op maandagavond 13 januari is er een raadsdebat Groen- en recreatiebeleid, een rondetafelgesprek Verordening Jeugdhulp en een themadebat Fysieke Leefomgeving. Het raadsdebat begint om 19:30 uur in de Raadzaal, het rondetafelgesprek om 19:30 in de TaK-zaal en het themadebat om 21.10 uur in de TaK-zaal.
Raadsdebat Groen- en recreatiebeleid, 19.30-21.00 uur, Raadzaal
Zwolle wil een leefbare en gezonde stad blijven terwijl het groeit in inwoners, woningen en economie. Groen en recreatie zijn belangrijk voor gezondheid, biodiversiteit en het aanpassen aan het klimaat. Daarom moet het groen in en rond de stad meegroeien. Het nieuwe groen- en recreatiebeleid helpt om groen te behouden en goed af te wegen bij nieuwe plannen. Het oude groenbeleid uit 1998 (geüpdatet in 2015) en het recreatiebeleid uit 2004 zijn vervangen door één nieuw plan dat beter past bij de huidige doelen en groei van de stad.
Ga naar de agenda en stukken voor het raadsdebat.
Rondetafelgesprek Verordening Jeugdhulp, 19.30-21.00 uur, TaK-zaal
De fracties ChristenUnie, VVD en D66 hebben een Rondetafelgesprek aangevraagd over de nieuwe Verordening jeugdhulp. Deze verordening moet duidelijk maken wanneer en welke jeugdhulp wordt ingezet, wie verantwoordelijk is (gemeente, gezin, school), en hoe maatwerk mogelijk is. Ook wordt besproken wat de gevolgen zijn van de hardheidsclausule en de vernieuwing van de regels. Het gesprek helpt de gemeenteraad beter begrijpen hoe de verordening werkt en hoe die professionals, ouders en de gemeente ondersteunt. Vertegenwoordigers uit de jeugdhulp delen hun inzichten om de raad te helpen bij het maken van keuzes.
Ga naar de agenda en stukken voor het rondetafelgesprek.
Themadebat Fysieke Leefomgeving, 21.10-22.30 uur, Raadzaal
Tijdens een themadebat bespreekt de gemeenteraad meerdere brieven over één thema. Het debat biedt ruimte voor het uitwisselen van standpunten, stellen van strategische vragen aan het college en het bespreken van moties. Raadsleden mogen alle brieven behandelen die geagendeerd zijn. Elke fractie krijgt 4 minuten spreektijd en mag met twee woordvoerders deelnemen. Technische vragen moeten vooraf aan een ambtelijk informant worden gesteld. Contactgegevens staan in de nota’s.
Op de agenda staan:
- Motie Olst-Wijhe over Hoogwaterbeschermingsprogramma;
- Voortgang visie Singel van Zwolle;
- Vormgevingsdocument Zalkerdijkerbrug;
- Vastgesteld Ontwerp Kop van Assendorp fase 2;
- Stand van zaken openbaar busvervoer;
- Verbouwing fietsenstalling Westerlaan;
- Beantwoording artikel 45-vragen VVD over het artikel Tweede Kamer komt ondernemers tegemoet: geen uitstootvrije zones voor 2029 (RTL Nieuws, 22 oktober 2024);
- Bevindingen ganzenbeheerplan 2024;
- Tijdelijke maatregelen Eekwal;
- Netwerkaanpak mobiliteit Zwolle;
- Brief van gemeenten aan Tweede Kamer als reactie op het plan voor invulling motie-Veltman ten aanzien van de zero-emissiezones;
- Afronding scenariostudie, vervolg proces aanvulling omgevingsvisie en Participatieaanpak fase 3;
- Gebiedsverkenning Ceintuurbaanzone.
Ga naar de agenda en stukken voor het themadebat.
Inspreken, live meekijken en contact
Wilt u met de gemeenteraad delen wat u bezighoudt of heeft u een vraag over de agenda? Lees dan hoe u kunt inspreken.
Live meekijken? U kunt de vergadering volgen vanaf de publieke tribune in het stadhuis. Liever kijken vanuit huis? Ga dan naar de livestream.
Heeft u een vraag? Neem dan contact op met de griffie via raadsgriffie@zwolle.nl of (038) 498 2181.