2024-04 Renovatie kunstgras korfbalvelden te Zwolle

Algemeen 

Projecttitel

2024-04 Renovatie kunstgras korfbalvelden te Zwolle

Registratiecode

2024-04(Deze registratiecode neemt u over op het aanmeldingsformulier)

Sluitingsdatum

U kunt zich aanmelden als gegadigde voor deze aanbesteding tot en met woensdag 10-07-2024.

Aanmelden kan uitsluitend via het “Aanmeldingsformulier onderhandse aanbesteding” op deze website. Hierbij duidelijk de kerncompetentie waar het betrekking op heeft, hoeveelheden en bedragen van de referentiewerken vermelden.

Projectleider

Jos Florax; telefoon: 038-4982710; jpggm.florax@zwolle.nl

&Selectie eisen:
Eisen m.b.t. toelating selectie procedure:
1.  De gegadigde moet bij aanmelding, inschrijving en gedurende de realisatie in het bezit zijn van het certificaat Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers (VCA), of een daaraan gelijkwaardig certificaat ter beoordeling van de gemeente Zwolle, dat betrekking heeft op de aard van het werk. Dit certificaat moet zijn afgegeven door een certificatie-instelling, die daartoe is geaccrediteerd door een nationale accreditatie-instelling (in Nederland: de Raad voor Accreditatie)
2.  De gegadigde moet bij aanmelding, inschrijving en gedurende de realisatie in het bezit zijn van een geldig kwaliteitssysteemcertificaat op basis van de norm ISO 9001 'Kwaliteitsmanagementsystemen-Eisen' of een daaraan gelijkwaardig kwaliteitssysteemcertificaat, dat betrekking heeft op de aard van het werk. Dit certificaat moet zijn afgegeven door een certificatie-instelling, die daartoe is geaccrediteerd door een nationale accreditatie-instelling (in Nederland: de Raad voor Accreditatie). In geval van een combinatie van inschrijvers dient de combinatie respectievelijk dienen alle deelnemers in het bezit te zijn van het hiervoor bedoelde kwaliteitssysteemcertificaat.
3.  Uitsluitingsgronden (formulieren indienen bij inschrijving hoeft niet bij aanmelding):
   a. Bij inschrijving moet worden gevoegd de door de inschrijver volledig en naar waarheid ingevulde Uniform Europees Aanbestedingsdocument (UEA = Eigen verklaring), zoals deze door de aanbestedende dienst is verstrekt. Tevens kan advies worden gevraagd aan het Bureau BIBOB (zie artikel 8 van de Wet BIBOB).
   b. Op basis van het vijfde sanctiepakket van de EU is het Aanbestedende diensten niet toegestaan opdrachten te gunnen aan Russische partijen.
4.  Een gegadigde mag zich slechts éénmaal aanmelden, zelfstandig dan wel als onderdeel van een combinatie dan wel als onderaannemer waar een beroep op derden op wordt gedaan. Indien er door een gegadigde beroep op de technische bekwaamheid van een andere natuurlijke persoon of rechtspersoon wordt gedaan mag deze andere natuurlijke persoon of rechtspersoon zichzelf niet ook aanmelden als gegadigde.
5.  Bij aanmelding vermeldt de gegadigde de Statutaire naam (conform KvK inschrijving) en het bijbehorende KVK nummer van zijn onderneming op het aanmeldformulier. Indien de gegadigde wordt uitgenodigd voor de aanbesteding dient hij ook in te schrijven met de Statutaire naam zoals  vermeld op het aanmeldformulier.
6.  De gegadigde moet in de periode van 5 jaar voorafgaande aan de sluitingsdatum van aanmelding (zie hierboven) van dit bestek, tijdig hebben opgeleverd (datum oplevering conform UAV of UAV-GC is uitgangspunt), verleend uitstel daarin begrepen, ten minste 1 op een vakkundige, regelmatige wijze een naar tevredenheid van de opdrachtgever uitgevoerde werk(en) in de GWW-sector in de vorm van:
   a. Renovatie of aanleg van een kunstgras wedstrijd korfbalveld waarbij het veld goedgekeurd is door een door de KNKV/NOC*NSF geaccrediteerde keuringsinstantie en een geldig keuringscertificaat is afgegeven voor het spelen van officiële KNKV-wedstrijden.

De gevraagde competentie dient met één referentie project te worden aangetoond. Er mag maximaal één (1) referentie worden ingediend. 

Na de aanmelddatum ingediende referentieprojecten zijn ongeldig en worden door de aanbesteder niet in beschouwing genomen. Indien bij aanmelding meer dan 1 referentieproject per competentie wordt opgegeven, wordt alleen de eerst vermelde referentie op het aanmeldformulier in beschouwing genomen.

Indien de bedrijfsnaam van de referentie(s) afwijkt van de opgegeven Statutaire naam waarmee men zich aanmeldt, overlegt de gegadigde bij opvragen van bewijsmiddelen door de aanbestedende dienst, tevens een bewijsmiddel (uittreksel KVK) waaruit blijkt dat de tevredenheidsverklaring van de opdrachtgever daadwerkelijk op naam van de gegadigde is verstrekt. Indien het referentiewerk onder een andere bedrijfsnaam is gerealiseerd wordt er een beroep op de technische bekwaamheid van een andere natuurlijke persoon of rechtspersoon (derde) gedaan. 

Bij opvragen van de bewijsstukken door de aanbestedende dienst, overlegt gegadigde tevens een getekende verklaring van de gegadigde en zijn derde(n) waaruit blijkt dat de derde(n) op wie een beroep wordt gedaan, betrokken wordt (worden) bij de uitvoering van de werkzaamheden. Tevens toont hij daarbij aan op welke manier hij kan beschikken over de relevante middelen van de derde(n) op wie hij een beroep doet.

Alle referenties (aanleveren na een verzoek daartoe) dienen ten minste voorzien te

zijn van de volgende informatie:
•  naam van het project;
•  naam van de opdrachtgever (rechtspersoon);
•  naam en contactgegevens van de contactpersoon van de opdrachtgever bij wie de referentie …geverifieerd kan worden;
•  getekende tevredenheidsverklaring van de opdrachtgever;
•  contracttype (RAW-bestek, geïntegreerde contractvorm);
•  periode van uitvoering;
•  gerealiseerde uitvoeringstermijn;
•  oorspronkelijke aanneemsom of totaal gedeclareerd / gefactureerd bedrag;
•  korte en bondige beschrijving van het project en het aandeel van de gegadigde daarin. 
    In deze beschrijving dient tevens duidelijk te worden aangegeven wat het aandeel is van de
    gevraagde minimum eis en waarom referentie de opgegeven selectie-, minimumeis en/of 
    competentie aantoont. Eventueel contractdocumenten (bestek en bijlage) ter onderbouwing 
    competenties;
•  Eventueel bewijsmiddel te naam stelling referentie;
•  Verklaring inzet derden, indien beroep wordt gedaan op derde(n).

Bewijsstukken

De hierboven genoemde formele bewijsstukken moeten worden overgelegd na verzoek per e-mail van de aanbestedende dienst daartoe binnen VIER dagen. Het niet of niet tijdig verstrekken van deze bewijsstukken, of het verstrekken van ongeldige bewijsstukken of bewijsstukken die niet voldoen aan de daaraan gestelde eisen op het moment van overleggen, heeft tot gevolg dat de inschrijver kan worden uitgesloten van verdere deelname aan de selectie- en aanbestedingsprocedure van dit werk.

De bewijsstukken worden alleen opgevraagd van de ingelote gegadigden. 

Gegadigden die een geschil, conflict o.i.d. hebben met de gemeente of die niet naar tevredenheid van de gemeente opdrachten uitvoeren of hebben uitgevoerd kunnen worden uitgesloten van loting of worden niet uitgenodigd voor inschrijving. Zie het document “Werkwijze-uitnodigen-meervoudige-onderhandse-aanbesteding-van-werken.pdf” op de website.

Opdrachtomschrijving

Opdrachtgever

De opdrachtgever is de Gemeente Zwolle.

Omschrijving en omvang van de opdracht

De opdracht bestaat uit de renovatie van de kunstgrasvelden van Korfbalvereniging CKV Sparta op Sportpark de Verbinding, Nijenhuislaan 2, 8043 WD Zwolle. Het betreft vier wedstrijd korfbalvelden en twee pupillenvelden. Daarnaast wordt er in de contractdocumenten een optie opgenomen voor de renovatie en/of aanpassing van de accommodatie van de Zwolse korfbalvereniging Oranje Zwart  op sportpark de Marslanden Marsweg 2, 8013 PD Zwolle, waarbij een “half” hockeyveld wordt omgevormd tot één wedstrijd korfbalveld en één pupillenveld. Deze aanpassing is afhankelijk van de ontwikkelingen op het sportpark de Marslanden en de benodigde besluitvorming over deze ontwikkeling. Daarnaast is de exacte vormgeving ook mede afhankelijk van deze ontwikkeling.

De daadwerkelijke opdrachtverstrekking voor dit deel van het werk zal alleen plaatsvinden indien de Opdrachtgever en de aannemer overeenstemming bereiken over de daadwerkelijke kosten en de uitvoeringstermijn van dit onderdeel. Indien de werkzaamheden NIET uiterlijk  in oktober 2025 kunnen starten zal er geen definitieve opdrachtverlening plaatsvinden en heeft de aannemer geen recht op enigerlei schadevergoeding en/of 10% regeling conform Paragraaf 35 lid 5 van de UAV.

De belangrijkste kenmerken van het aan te brengen kunstgrassysteem zijn:

  • sportvloer die op moment van aanbesteding staat geregistreerd op de Sportproductenlijst van Sportinfrastructuur onder de noemer Veldkorfbal met de eigenschap “zandveld” en product status “Goedgekeurd”;
  • aangebracht op een shock-pad van ProPlay;
  • voorzien van klemsysteem.

Het werk bestaat in hoofdzaak uit:

  • verwijderen van bestaande kunstgrasmat;
  • aanpassen/profileren bestaande fundering;
  • aanbrengen klemsysteem, shock-pad en kunstgras;
  • opnemen en aanbrengen tegelverhardingen;
  • aanbrengen hekwerken en terreininrichting.

Planning

Versturen aanbestedingsdocumenten:   30-08-2024
Verzoeken m.b.t. inlichtingen:                09-09-2024

Versturen Nota van Inlichtingen:            12-09-2024
Aanbesteding:                                        19-09-2024
Opdracht:                                             27-09-2024
Realisatie:  Velden CKV Sparta vanaf 21 oktober 2024. De uitvoering van de werkzaamheden voor korfbalvereniging Oranje Zwart zijn afhankelijk van ontwikkelingen en de daarmee gepaard gaande besluitvorming en kunnen naar verwachting vanaf medio april 2025 starten.
De data zijn indicatief. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. 

Eisen m.b.t. duurzaamheid, circulariteit,  schoon en Emissieloos bouwen

In het bestek worden duurzaamheidseisen opgenomen die aanvullend zijn op de Standaard RAW Bepalingen. Deze minimale eisen voor vrijkomende en aan te brengen producten en materialen zijn opgenomen in dit bestek en kunt u ook vinden op Moederbestek.nl. Voor de emissie van materieel wordt het productblad van Moederbestek.nl gehanteerd, zie https://moederbestek.nl/emissies/externe-link-icoon

Contractvorm

RAW bestek 

Aanbestedingsprocedure

Procedure

De procedure betreft de meervoudig onderhandse procedure conform hoofdstuk 7 van het ARW 2016.

Beoogd aantal ondernemingen dat wordt uitgenodigd voor inschrijving is vier (4). Bij meer aanmeldingen dan het beoogde aantal wordt er geloot conform de “Werkwijze-uitnodigen-meervoudige-onderhandse-aanbesteding-van-werken”, zie website. Dit werk valt onder specialistische categorie “aanleg en/of vervanging kunstgras(voetbal)velden” van de groslijst.

Gunningscriterium

Het gunningscriterium economische meest voordelige inschrijving is op basis laagste prijs.

Bijlage

geen